nyheder

Hvilke felter vil LaBr3:Ce-krystaller blive brugt i?

LaBr3:Ce scintillator er en scintillationskrystal, der almindeligvis anvendes til strålingsdetektion og -måling.Den er lavet af lanthanbromidkrystaller med en lille mængde cerium tilsat for at forbedre scintillationsegenskaberne.

LaBr3:Ce-krystaller bruges almindeligvis i en række forskellige anvendelser, herunder:

Nuklear industri: LaBr3:Ce krystal er en fremragende scintillator og bruges i kernefysik og strålingsdetektionssystemer.De kan nøjagtigt måle energien og intensiteten af ​​gammastråler og røntgenstråler, hvilket gør dem velegnede til applikationer som miljøovervågning, atomkraftværker og medicinsk billeddannelse.

Partikelfysik: Disse krystaller bruges i eksperimentelle opsætninger til at detektere og måle højenergipartikler produceret i partikelacceleratorer.De giver fremragende tidsmæssig opløsning, energiopløsning og detektionseffektivitet, som er afgørende for nøjagtig partikelidentifikation og energimåling.

Homeland Security: LaBr3:Ce-krystaller bruges i strålingsdetektionsenheder såsom håndholdte spektrometre og portalmonitorer til at detektere og identificere radioaktive materialer.Deres høje energiopløsning og hurtige responstid gør dem meget effektive til at identificere potentielle trusler og forbedre sikkerhedsforanstaltningerne.

Geologisk udforskning: LaBr3:Ce-krystaller bruges i geofysiske instrumenter til at måle og analysere naturlig stråling udsendt af sten og mineraler.Disse data hjælper geologer med at udføre mineraludforskning og kortlægge geologiske strukturer.

Positron-emissionstomografi (PET): LaBr3:Ce-krystaller udforskes som potentielle scintillationsmaterialer til PET-scannere.Deres hurtige responstid, høje energiopløsning og høje lysudbytte gør dem velegnede til at forbedre billedkvaliteten og reducere billedoptagelsestiden.

Miljøovervågning: LaBr3:Ce-krystaller bruges i overvågningssystemer til at måle gammastråling i miljøet, der hjælper med at vurdere strålingsniveauer og sikre offentlig sikkerhed.De bruges også til at detektere og analysere radionuklider i jord-, vand- og luftprøver til miljøovervågning.Det er værd at nævne, at LaBr3:Ce-krystaller konstant udvikles til nye applikationer, og deres anvendelse på forskellige områder fortsætter med at udvide.

LaBr3:ce

LaBr3 Array

LaBr3 detektor

LaBr3 detektor


Indlægstid: 13-okt-2023